Välkommen till Flexikon webbkurser

Flexikon webbkurser är ett sätt att ytterligare fördjupa sig i det man är intresserad av eller nyfiken på. I dagsläget kan vi presentera tre kortare kurser: Vad är folkbildning? Del 1 och Vad är folkbildning? Del 2 och Att undervisa med blogg.

Kursinnehållet är fritt tillgängligt och kan användas på olika sätt – på egen hand eller med fördel tillsammans med andra. Till varje kurs finns en kursbeskrivning och en närmare presentation av innehåll och upplägg.

Varmt välkommen att prova Flexikon webbkurser.

Att undervisa med blogg

I den här webbkursen berättar Sofie Sandholm, lärare på Skarpnäcks folkhögskola steg för steg hur hon och hennes kollegor valt att arbeta med blogg och hur det har utvecklat både undervisning och lärande.

Vad är folkbildning? Del 1

Det här en grundkurs som behandlar och diskuterar begreppet folkbildning för dig som är ny lärare på på folkhögskola. Vi möter Benton Wolgers, folkhögskolelärare och numera handläggare på Folkbildningsrådet och Lena Fredin, lärare på Fornby folkhögskola. Hon sitter dessutom i Förbundet Folkhögskolelärarnas styrelse.

Vad är folkbildning? Del 2

I den här webbkursen fördjupar du dig i frågor kring pedagogisk grundsyn och folkbildningens fyra syften. Jonny Nilsson, lärare och vice ordförande i Förbundet Folkhögskolelärarna leder samtalet kring värderingar och förhållningssätt i folkhögskolan.

Materialet är producerat i samarbete mellan Flexikon webbkurser och Förbundet Folkhögskolelärarna.