Din digitala arbetsplats

digital-arbetsplats-nyInnehållsmässigt skiljer sig din digitala arbetsplats inte nämnvärt från en fysisk. Den stora och betydelsefulla skillnaden är att du kan sortera allt digitalt material och göra det sökbart med hjälp av album, mappar och hashtaggar. Sorteringen innebär också att du kan samla olika medier som hör ihop och ge dem en relevant ordning inom exempelvis ett ämnesområde: texter, filmklipp, kalender, länksamlingar, övningar, spel, bilder och ljudinspelningar. Du kan också bestämma vad du vill dela med dina kursdeltagare och vad som ska vara synligt för dig och dina kollegor tillsammans och för dig ensam. En av de riktigt stora fördelarna är att du lägger materialet tillgängligt: du och de som använder det kan hämta det med hjälp av dator, platta eller telefon vid vilken tid på dygnet som helst, oavsett var ni befinner er.

 

Detta bör du göra i ordning:

  • praktisk verktygslåda – i den har du din digitala anteckningsbok, kalender och ett system för att-göra-listor.
  • bibliotek – dina länksamlingar sorterade ämnesvis och samlingar med lärobjekt och material.
  • materiallådor med färdiga övningar.
  • verktyg för tids- och projekthantering.

Vårt digitala lärarrum

För fysiska arbetsplatser vet man från forskningen att vi trivs bättre och jobbar med större arbetsglädje och skicklighet när vi har möjlighet att påverka inredningen utifrån våra preferenser. Det finns ingen anledning att tro något annat om ditt digitala arbetsrum. Du behöver därför pröva dig fram med olika verktyg, strukturer och utseenden och komma på vad du tycker är bra och hjälper dig att fungera bäst.

Att använda digitala verktyg skapar möjligheter att dela material med varandra i lärarlaget, via nätet eller i sociala medier. Det blir också lättare att utbyta erfarenheter och tips och på så sätt höja kvaliteten på ert jobb. Att lära dina kursdeltagare att använda några vanliga digitala hjälpmedel för att organisera studierna rustar dem för både arbetsliv och fortsatta studier.

Nya digitala verktyg dyker ständigt upp på marknaden medan andra försvinner. I din skolas lärplattform, oavsett vilken ni har valt, finns flera hjälpmedel och verktyg inbyggda. Ni behöver lära er dem tillsammans i kollegiet – antingen tar ni hjälp av er ITK-pedagog eller tekniker eller så sätter ni er tillsammans och undersöker möjligheterna. Här kommer några andra användbara tips för dig och dina kollegor. Sätt gärna av tid tillsammans och pröva hur ni bäst jobba med olika tjänster och verktyg:

Digitala verktyg för lärande och undervisning – några riktigt bra tips

Molntjänster

som Google Drive, Skydrive, Onedrive eller Dropbox.

Fördelarna med molntjänster är många. Du kan ha ett eget konto med dina personliga dokument och material som ingen annan når i molnet, alltså inte i din dator utan på en server på nätet. Du kan också strukturera varje kurs tillsammans med dina kollegor och dela material mellan er. Du kan även dela dokument med varje enskild kursdeltagare eller lägga upp material som alla deltagare får behörighet till.

I vissa moln kan ni även samskriva dokument. En skapar dokumentet och bjuder in övriga. Alla skriver, man ser vad som skrivs och av vem. Det är användbart för minnesanteckningar tillsammans under ett pågående möte, vid grupparbeten eller om du tillsammans med dina deltagare eller kollegor vill skriva en text.

molnet-2Du kan i vissa tjänster chatta med deltagarna i dokumentet i realtid. En annan fördel är att innehållet inte ligger inlåst i din dator utan kan nås varsomhelst och närsomhelst så länge det finns nät. Och av alla som har behörighet.
Mer om Molnet

Verktyg för att jobba i projekt

Trello är ett utmärkt verktyg när ni jobbar i större projekt över tid. Hela idén handlar om att planera, samarbeta och organisera. Oavsett om du arbetar på egen hand och behöver ha överblick över ditt flöde eller ska göra ett grupp- eller projektarbete i skolan är Trello användbart.

Mer om Trello.

Länksamlingar

Ofta hittar du bra och användbara länkar till tidningar, webbsidor, verktyg eller andra platser på nätet som kompletterar studiematerialet du använder i ditt kursupplägg. Men hur sparar du dem? Ofta blir det väldigt rörigt om du försöker samla dem i exempelvis ett word-dokument. Ett jättebra och trevligt verktyg för att bygga länksamling med heter Symbaloo. Symbaloo går att tematisera så att du har en sida för varje skolämne, en för privata angelägenheter och så vidare. Istället för långa tradiga url:er får varje sida en symbol när du lägger in den i schemat. Det betyder att det blir extremt mycket lättare att hitta det du söker efter. Diigo och Delicious är exempel på två liknande tjänster. Pröva dig fram!
R

Anteckningar

Många lärplattformar och digitala verktyg har inbyggda funktioner och tillägg för anteckningar. Det kan vara med hjälp av tangentbord men också genom att skriva för hand direkt på skärmen. I anteckningen går också att direkt lägga foton – exempelvis kan du vilja ta ett foto av vad som står på tavlan eller lägga in bilder från andra verktyg. Det är helt enkelt möjligt att göra fina anteckningar och samlingar med hjälp av olika digitala medier som du sorterar och sparar på nätet. Du arbetar och når dem med det redskap som passar dig bäst för ögonblicket: dator, platta eller smartmobil.

Men det finns mer: I lärplattformarna finns även funktioner för såväl diktering som uppläsning av text. Detta är givetvis ett utmärkt stöd för alla som har läs- och skrivproblem eller andra typer av kognitiva problem. Det är också praktiska hjälpmedel för vem som helst.

Exempel på situationer:  

  • Du sitter på bussen. Du får en idé och vill göra en kort anteckning för att ta upp och arbeta vidare med vid ett senare tillfälle. Istället för att börja leta efter papper och penna kan du ta upp din telefon, klicka på mikrofonikonen i lärplattformen och tala. Allt du säger skrivs in som text. När du är klar med din anteckning väljer du lämpligt dokumentformat och lägger på eller skickar till lämpligt ställe.
  • Om du inte vill eller kan sitta och läsa texter på skärmen kan du istället plugga in dina hörsnäckor och lyssna till innehållet i texten du vill ta del av.

Att söka med hjälp av taggar

Hashtaggar – där symbolen # sätts framför ett nyckelord – och etiketter används för att göra digitalt material sökbart.

Det betyder att du inte behöver sortera materialet fysiskt eller ha flera exemplar av samma dokument på flera ställen. Du kan istället använda nyckelord, etiketter, eller taggar. Genom att sätta sådana kan du hitta i materialet genom att göra en sökning. Utmaningen ligger i att hitta bra sökord när du märker upp ditt material. Hashtaggar används ofta i sociala medier för att samla material tematiskt.

Länkar och tips

Why every office should scrap its clean desk policy En artikel om hur arbetsmiljön påverkar vårt sätt att arbeta, ideas.ted.com

Om att använda Symbaloo i kursen Nättidningen reflex

Vad är en #hashtag och hur ska du använda den? Deeped Niclas Strandh

Skolappar är ett utmärkt skafferi för arbetet i olika ämnen och svårighetsgrader.