Ljud – introduktion

 

Podcasts, intervjuer, språkövningar, musik, effekter… ljud finns överallt och påverkar oss mer än de flesta anar. I denna avdelning av Flexikon har vi samlat tips om vad du behöver tänka på för att jobba med ljud i olika situationer.

Ljud är ett spännande område när man skapar olika former av multimedia. Med enkla medel kan man förflytta lyssnaren till olika miljöer i tid och rum. Hör en film – för dig som vill öppna öronen.

Om denna film

Denna film är en del av Verktyg för lärande /SNH

Creative Commons-licens Verktyg för lärande by audiola is licensed under a Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika 3.0 Unported License. Based on a work at larverktyg-snh.se

Så här jobbar vi med ljud i folkbildningen – några exempel

Engelska på nätet

Litorina folkhögskola jobbar med språkövningar på nätet. Online Vocabulary Aid är interaktivt övningsredskap i engelska. Här finns en mängd övningar i olika svårighetsnivåer som kombinerar bilder och ljud för att förbättra både ordförståelse och stavning.

Lär mer

iPhone - stöd för synskadade

Folkbildningsnätet med tal och punkt är en wiki skapad av Kvinnofolkhögskolan i Göteborg. Här finns råd och tips kring hur iPhone kan bli ett stöd för personer med synnedsättning.
Lär mer